Banner BLC Winnaar after

Jimmy Vleminx is beste heftruckchauffeur van België!

Op zaterdag 4 juni 2016, organiseerde Motrac Handling & Cleaning voor de zesde maal de Belgian LindeCup. Tijdens dit jaarlijkse toernooi probeerden de deelnemers elkaar naar goede gewoonte de loef af te steken in de hoop de titel van ‘Beste Heftruckchauffeur van België’ mee naar huis te kunnen nemen. 

GEBRAND OP DE OVERWINNING

In de hallen van Motrac Handling & Cleaning op de Noorderlaan in Antwerpen demonstreerden in totaal 44 deelnemers uit 21 bedrijven een ganse dag hun vakkennis en vaardigheden met de heftrucks en reachtrucks van Linde Material Handling. Op het spel stond naast de felbegeerde titel ook een mooie geldprijs én een nominatie voor het wereldkampioenschap in Duitsland.  

Tijdens twee praktische kwalificatierondes werd de rijvaardigheid, precisie en snelheid van onze deelnemers op de proef gesteld. In een voorafgaande theorieronde werd ook de kennis van techniek en veiligheid getest, waarbij elk fout antwoord 15” straftijd opleverde. De snelste zes chauffeurs kwalificeerden zich uiteindelijk voor een ultieme finaleproef:

  • Armando Pala (Carglass) met een totale tijd van 3’20”
  • Rocky Van den Eeckhoudt (Coca-Cola) met een totale tijd van 3’34”
  • Mickel Delanghe (Bridgestone) met een totale tijd van 3’37”
  • Jimmy Vleminx (Madrico) met een totale tijd van 3’41”
  • Quentin Servais (Weerts Supply Chain) met een totale tijd van 3’48”
  • Berry Peerlings (Nordal) met een totale tijd van 3’50”

In een rechtstreeks duel vochten de zes finalisten onderling uit wie mocht plaatsnemen op het felbegeerde podium. Uit die razend spannende strijd kwam één fiere winnaar: de 34-jarige Jimmy Vleminx (Madrico) uit Maasmechelen. Hij haalde het nipt – met slechts 1 seconde voorsprong - van Quentin Servais (Weerts Supply Chain) uit Chênée en Berry Peerlings (Nordal) uit Bree. Het drietal won zo respectievelijk 500, 300 en 150 euro. Bovendien zullen zij binnenkort ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Aschaffenburg (Duitsland) op 15-17 september. De winnaar van vorig jaar, Rocky Van den Eeckhout (Coca-Cola), viel dit keer net naast het podium en werd eervol vierde. 

Ik ben zeer gelukkig met deze overwinning”, zei een zichtbaar opgeluchte Jimmy na afloop. “Twee jaar geleden nam ik ook deel, haalde ik het podium en mocht ik België vertegenwoordigen op het WK. Daar werden we als land 8e en behaalde ik individueel ook de zilveren medaille. Ik was er dus vandaag op gebrand om mezelf te kwalificeren voor het WK, zodat we in september een herkansing krijgen om voor de gouden medaille te gaan”. 

STRAFFE MADAM IN EEN MANNENWERELD
Tussen al het aanwezige testosteron prijkte ook één moedige vrouw op de deelnemerslijst: de Antwerpse Samira Lamkanfi (25). Zij deed voor de tweede keer mee aan de Belgian LindeCup en behaalde een mooie 18e plaats. “Als kaaiverantwoordelijke bij DB Schenker Logistics in Tisselt rijd ik dagelijks met zware machines, vergelijkbaar met een heftruck”, vertelt ze. “Ik wou vandaag bewijzen dat vrouwen hetzelfde kunnen als mannen, en daar ben ik in geslaagd”.